Prečo stavať dom z oceľovej konštrukcie

03.12.2023 22:16

Prečo stavať dom z oceľovej konštrukcie

 

Prvá výhoda – rýchlosť výstavby domu

Jednou z najväčších výhod výstavby domu z oceľovej konštrukcie je nepochybne rýchlosť jej výstavby. V dnešnom uponáhľanom svete sa nikomu nechce čakať mesiace či dokonca roky na to, kým sa bude môcť nasťahovať do svojho vysnívaného domu. Celá výstavba domu z oceľovej konštrukcie, tak môže reálne trvať 2 alebo 3 mesiace od finálneho odsúhlasenia projektu klientom. Ako sa hovorí, čas sú peniaze a my chceme šetriť nielen čas, ale aj peniaze našim klientom.

 

Druhá výhoda – jednoduchá rozšíriteľnosť domu

Ďalšou výhodou domu z oceľovej konštrukcie je jednoduchá rozšíriteľnosť stavby kedykoľvek v budúcnosti, jednoduchá demontáž v prípade potreby a samozrejme recyklovateľnosť použitého kovového materiálu. Oceľ je prírodným materiálom (surovinou je železná ruda). Železo je z chemického hľadiska základom ocele a je súčasťou zemskej kôry, preto konečný produkt nemá negatívny vplyv na životné prostredie.

Zároveň vďaka nízkej hmotnosti, nezaťažuje stavba z oceľovej konštrukcie základy domu tak, ako tomu je pri voľbe klasických materiálov. Nosné steny tvoria väčšinou iba obvodové múry a vnútorné steny sa tak dajú variabilne a rýchlo zmeniť podľa potreby.

 

Tretia výhoda – možnosť vyhotovenia atypických tvarov domu

Vzhľadom na ľahkú tvárnosť konštrukcie je možné vyhotoviť atypické tvary, ktoré pri klasických materiáloch sú náročné alebo dokonca nezhotoviteľné.

 

Štvrtá výhoda – presne stanovená cena výstavby domu vopred

Ďalšou nespornou výhodou je presné stanovenie ceny výstavby domu v zmluve. Finálnu cenu Vám pri klasickej výstavbe nikto presne nevypočíta a negarantuje.

 

Piata výhoda – možnosť výstavby domu aj v zimných mesiacoch

Čo je dôležité pri výstavbe domu z oceľovej konštrukcie je možnosť výstavby aj v zimných mesiacoch, netreba tak čakať na dobré počasie a tým pádom nedochádza k zbytočným prestojom.

 

Šiesta výhoda – nízkoenergetická náročnosť domu

Taktiež výhodou domu z oceľovej konštrukcie je jeho nízkoenergetická náročnosť. V dnešnej dobe čoraz drahších energií ušetríte nemalé finančné prostriedky na vykurovanie.

 

Siedma výhoda – minimalizujeme vplyv na životné prostredie a okolie stavby

Vzhľadom na prípravu všetkých stien vo výrobnej hale je minimálne narušené okolie staveniska, čím minimalizujeme vplyv na životné prostredie a samotnú prírodu.
Ak by ste potrebovali odpovede na ďalšie otázky, sme Vám plne k dispozícii. Stačí nás iba kontaktovať…